School Blog

From the Principal

Mentorsdagen

Dear all,

i fredags hade hela skolan mentorsdag, och jag följde med åk. 7 när de besökte Varbergs fästning. För mig blev det en fantastisk dag med nya historiska kunskaper, bättre kännedom om våra elever och inte minst - att på nära håll se hur väl våra elever uppför sig. Att åka tåg och vandra runt med drygt 90 st. 13-åringar är inte lätt, men med hjälp av tydliga förväntningar och strukturer samt fantastisk personal och ungdomar var det inga problem. En stolt rektor önskar trevlig helg! 

Take care, Mr. Andreasson

From the Principal

Skolresan till Polen

Dear all,

för två veckor sedan var 11 elever i åk. 9 och två lärare på en studieresa till Krakow i Polen där de bland annat besökte det judiska gettot, Schindlers fabrik samt förintelselägret Auschwitz-Birkenau. Det känns så angeläget och viktigt att lära av historien och alla människors lika värde. Några elevröster:

Det har varit en fantastisk och lärorik resa. Ett minne för livet.
Det har varit jättekul att vara i Krakow med hela gänget! Det har varit nyttigt och lärorikt! Kommer aldrig att glömma resan.
Det var verkligen en upplevelserik och lärorik resa. Lärde mig väldigt mycket nytt.

Nästa steg är att eleverna kommer att sprida sina lärdomar till klasserna och lärare, och min förhoppning är att vi gör om resan nästa läsår.

Take care, Mr. Andreasson 

From the Principal

Skolstart

Dear all,

Nu är vi igång! Idag var första “vanliga” skoldagen för våra fantastiska elever och det känns så roligt att se er igen. Att få hälsa på alla denna regniga måndagmorgon kändes så bekant och som en väldigt god vana att få börja med igen. Även om en del av er var blöta kändes det som att ni också tyckte det var roligt att komma tillbaka.

Welcome back!

Mr Andreasson, Principal

Pages